چگونه است که تمامی اقشار برتریطلب در جامعه ما که از هر یکصد هزار تن شاید یکی نیز نتوانند مسوولیت هنرمندان را ایفا نماید، با صرف وقت و قبول زحمت از منافع مالی و اجتماعی نصیب میبرند اما هنرمندان زین میان از ابتداییترین حقوق اجتماعی خویش بیبهرهاند.
ایلنا: دفتر انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران با نامهای از هرگونه بیتوجهی نسبت به هنرمندان در این عرصه گلایه كرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این انجمن كه یك تشکل صنفی فرهنگی و هنری مورد تایید هیات اعزامی سازمان بینالمللی کار ILO در ژنو و دارای گواهینامه عضویت در فدراسیون بینالمللی موسیقدانان FIM در پاریس است، در نامه انتقادآمیز خود نوشته است: دفتر انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران که به دور از هرگونه مسایل سیاسی و یا مشابه در پی رفاه اجتماعی هنرمندان موسیقی با ثبت در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در جامعه گام برداشته است؛ بر آن شد تا نکاتی را جهت اطلاع بیشتر افکار عمومی اشاره نماید.
فرمودند، شنیدیم، نقل می کنیم، بشنوند، فرمودند هنر موهبتی است الهی که پروردگار عالم به برخی انسانهای خاص خود عطا نموده و یزید فی خلق مایشاء فرمودند معتقدیم به اینکه خدای مهربان قبل از بوجود آوردن هر چیز از ماهیت آن آگاه بوده. میپرسیم پس گناه هنرمندان موسیقی چیسیت؟ زیرا او تنها خالق مطلق بوده و هست همانطور که فرزندرا قبل از تولد با صدای تپش قلب مادر آرام ساخت و سپس با نغمه لالایی او با صدا آشنا شد. بدیهی است صدای ریزش باران و تکرگ، وزش باد، برخود برگ درختان، نغمه پرندگان تلفظ انسانها و بالاخره هرگونه اصوات در دنیا حاکی از موجودیت موسیقی است. اثبات علمی آن چندان دشوار نیست. لذا بنا به تایید وجود این موهبت الهی که میتواند همواره انسانها را به صلح و آرامش دعوت نماید شامل برخی از افراد بنام هنرمندان موسیقی ایران شده است. همان که عمدهترین وظیفه او شستن چشمهای غبار گرفته انسانها در اوقات فراغت و جبران خلاهای موجود روحی و روانی و زدودن زنگهار دلهای خسته مردم با ترویج فرهنگ غنی ایران عزیز در جامعه شده است.
هیچ صاحب سرمایه ای هرچند متعهد و علاقمند به کشور حاضر نیست در زمینه موسیقی ملی سرمایه گذاری کند. استفاده از آثار موسیقایی زیرزمینی با سرمایه های بدون اصالت دلالان در حال گسترش است.
ایلنا: دفتر مرکزی انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران در یادداشتی اظهار كرد: هیچ صاحب سرمایهای هرچند متعهد و علاقمند به کشور حاضر نیست در زمینه موسیقی ملی سرمایه گذاری کند. استفاده از آثار موسیقایی زیرزمینی با سرمایههای بدون اصالت دلالان درحال گسترش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دفتر مرکزی انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران در یادداشتی كه در اختیار ایلنا قرار داده، نوشته است: همگان مطلع هستند روزگاری هنر موسیقی در این سرزمین بخش جدایی ناپذیر زندگی دانشمندان و بزرگان ایران بوده است که برای نمونه میتوان به فیلسوف ابونصر فارابی ملقب به معلم ثانی و کتب علمی متفاوت وی ازجمله بخش موسیقی آن اشاره نمود. اما این هنر جامع و فاضل پرور پس از جنگهای متوالی به ویژه حمله مغول به غم نشستن مردم ایران به عقب رانده شد، و همین امر به مرور سبب شد بسیاری از مردم جامعه حتی برخی از دولتمردان نسبت به این دانش بیتفاوت و آن را نوعی سرگرمی تلقی نمایند متاسفانه این طرز تفکر میراث بجای مانده از مغولان در جامعه امروز نیز مشهود است،در حالی که با مطالعه آثار اقتصاددانان معروف جهان همچون پرفسور سی کلین ویلیامز- استاد رشته اقتصاد دانشگاه کارولینای جنوبی توجیه خواهیم شد که هنر در زمره مشاغل در حوزه اقصادی هر کشور است که آثار موسیقایی در صورت حمایت از آن مستثنی نیست. با این وجود نه تنها هنرمندان موسیقی کشور ما به دلیل اعتقد به باورهای مذهبی خود سه ماه از سال- محرم، صفر و رمضان از نظر اقتصادی فعالیتی حتی بمنظور تأمین معیشت خود و خانواده ندارند بلکه قانون گریزی متولیان هنر مانع از فعالیت عده کثیری از بداهه نوازان فولکور در اماکن عمومی تحت نظارت نیروی محترم انتظامی در اوقات فراغت اهالی هنر شده است. همچنین همان طور که مطلع هستید وضعیت جوان ترها به ویژه فارغ التحصیلان بخش دانشگاهی موسیقی نیز مطلوب نیست، زیرا در معدود نهادهای مرتبط با موسیقی به طور رسمی از وجود آنها استفاده نمیشود، برای نمونه میتوانید نگاهی به مدارج علمی پرسنل شاغل در موسیقی داشته باشید تا ابهام در این زمینه برایتان مشخص شود.
بنابراین باتوجه به عدم شفافیت حوزه سیاستگزاری موسیقی و تفاسیر مختلف آن که مسبب عدم امنیت شغلی هنرمندان موسیقی نیز شده هیچ صاحب سرمایهای هرچند متعهد و علاقمند به کشور حاضر نیست در زمینه موسیقی ملی سرمایهگذاری کند، همچنین باتوجه به سیاستهای حوزه هنری استفاده از آثار موسیقایی زیرزمینی با سرمایههای بدون اصالت دلالان درحال گسترش بوده و بسیاری از هنرمندان موسیقی که به طور حرفهای ارتزاق میکنند برای ارائه هنر خود به جامعه بدون مطالعه و بومیسازی موسیقی وارداتی این موسیقی را به جامعه عرضه کرده و نسل جوان تحول خواه که بدلیل پارهای از علتها از هویت ملی خود به دور بوده است این نوع موسیقی را پذیرفته و اصطلاحا جامعه مورد تداخل فرهنگی قرار میگیرد، در صورتیکه یکی از عوامل اصلی این تداخل خودمان هستیم.
روشن شدن نگاه جمهوری اسلامی به موسیقی و شفافیت قوانین به ویژه صراحت اصل بیست و هشتم قانون اساسی در این راستا یکی از شرایط اصلی حرکات به سوی اعتلای موسیقی از سوی هنرمندان خواهد شد مشروط براینکه طرح پیشنهادی انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران بنا به مصوبات گردهمائی جلسه روز دوشنبه مورخ 8/7/87 در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با تصویب نمایندگان محترم مجلس تبدیل به قانون شود. انشاا...
پایان پیام
http://ilna.ir/news/print_news.cfm?id=59193
درود و عرض ادب و احترام به همگی همراهان مهربانم
خیلی خوش آمدید به صفحه ی جالب و پُر از مهر و محبتِ تشکر و سپاس ها . در این صفحه انرژی های مثبت بسیار زیادی وجود دارد چرا که نام عزیزانی را میبینیم که پندار و کردارشان به نیکی بوده و با پیگیری ، همفکری، همراهی ، مشورت و دعای خیر این عزیزان موفقیتِ امروزِ من حاصل شده است، امیدوارم نامِ عزیزی را از قلم نیانداخته باشم اما اگر حافظه یاری ام ننمود به بزرگواری خودتان بنده را عفو نمایید ، اسامی به ترتیب حروف الفبا :
هنرمند جوان سرکار خانم سحر اسکندرزاده، هنرمند جوان سرکار خانم سپیده اسکندرزاده، هنرمند جوان سرکار خانم سمن اسکندرزاده(سانتا باربارا/آمریکا) ، هنرمند نوجوان خانم شایلین پور محمودی ، استاد سروش تاجبخش ، هنرمند گرامی سرکارخانم سارا حَنانی ، هنرمند نوجوان خانم روژان حسینی ، هنرمند گرامی جناب آقای پوریا حیدری ، سرکار خانم شهلا خلعتبری(آمریکا) ، آقای محسن خزلی(شهرجدیدقدس) ، هنرمند گرامی جناب آقای احمد درودیان ، سرکار خانم مرجان درخشنده فر ، هنرمند گرامی جناب آقای هاشم زولفقاری ، هنرمند نوجوان جناب آقای علیرضا صفری( استانبول/ترکیه) ، استاد علی اکبر صفائیان (برلین/آلمان) ،جناب آقای سعید ضیقمی (جزیره کیش) ، هنرمند گرامی جناب آقای دکتر فرزاد فضیلت ، سرکار خانم پریوش قائمی ، سرکار خانم دکتر سیترا گُلشنی ، استاد گرامی جناب آقای فریبرز لاچینی ، آقای کاظم ملکی ، هنرمندان نوجوان ارسلان و آرسام مطیعا مقدم ، آقای امیر محمدی ،
هنرمند گرامی سرکار خانم زهره مظفری ، هنرمند گرامی سرکار خانم ملیحه مظفری ، هنرمند نوجوان خانم نیکی نقیبی ، جناب آقای منصور ناظرفصیحی( تکزاس/آمریکا) ، سرکار خانم عفت ناظرفصیحی ، جناب آقای عبداله ناظرفصیحی( اِبی) ، آقای شمس ناظرفصیحی( دی جِی شمیس) ، سرکار خانم الهه وفادار ، هنرمند گرامی سرکار خانم حاصل هاشمزاده ،
جناب آقای امیررضا هروی، و تمامی دوستان ، آشنایان و هنرجویان گرامی ام که در این راه مرا یاری نمودند .